10 Aralık İnsan Hakları Günü

Okulumuzda "10 Aralık İnsan Hakları Günü" dolayısıyla çeşitli etkinlik ve faaliyetler gerçekleştirildi.

12.12.2023 98

* İnsan hakları kulübü kuruldu. Kulüp öğrencileri ile birlikte renkli ve bilgi içeren bir okul panosu oluşturuldu.

* Gönüllü öğrenciler günün önemi ile igili şiir, resim ve kompozisyonlar hazırladılar. Sınıf panolarına bu görseller asıldı.

* Kulüp öğrencileri power point sunuları hazırlayıp, sınıflarda bilgi veren sunumlar yapıp, şiirler okudular. İnsan hak ve özgürlüklerinin önemine vurgu yapıldı.

* Rehber Öğretmenimiz tarafından insan hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiği durumlarda nasıl hareket edilmesi gerektiği hakkında bilgilendirme yapıldı.

* Tüm sınıflarda  “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi” hakkında öğrencilere bilgi verildi. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin önemli maddeleri okunarak açıklandı.

* Tüm sınıflarda “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme” hakkında öğrencilere bilgi verildi. Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesinin önemli maddeleri okunarak açıklandı.

* Tüm sınıflara EBA’dan ve Genel Ağ’dan insan hak ve özgürlükleri ile sunum ve videolar izletildi.

12-12-202312-12-202312-12-202312-12-2023