2024 Yılı İlköğretim Ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuruları Başladı

26.02.2024 28

21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek sınavın başvuruları, 13 Şubat-1 Mart tarihleri arasında alınacak. Sınava, söz konusu kılavuzda belirtilen koşulları taşıyan Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşları başvuru yapabilecek.

Sınav, 21 Nisan 2024 Pazar günü Türkiye saatiyle 10.00'da başlayacak.

Sınav sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

* Kılavuzun 19.sayfasında yer alan Ek 1 Formu( Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname) doldurulacaktır.

* Ailenin 2023 yılına ait toplam gelir durumunu gösteren resmi belge (İş yeri muhasebe ya da SGK dökümü) temin edilecektir.

*Nüfus Kayıt Örneği (e-devletten çıkarılabilir)

*Varsa yararlanacağı kontenjan ile ilgili (depremzede, şehit,gazi,öğretmen çocuğu..gibi) belge temin edilecektir.

Belgeler tamamlandıktan sonra e-okul ana ekranında yer alan Sınav ve Nakil İşlemleri bölümündeki İOKBS başvuru bilgileri ekranında müracaatınızı tamamlayarak belgelerle birlikte ilgili müdür yardımcısına gelip başvurunuzu onaylatmanız gerekmektedir.

Başvuru kılavuzu için tıklayınız.

Başvuru için tıklayınız.