BURSLULUK SINAVI 2022 DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR.

BURSLULUK SINAVI 2022 DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 2022'ye girecek öğrencilerimizin aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okumaları önemle duyurulur.

*Sınav, 4 Eylül 2022 Pazar günü saat 10.00'da başlayacaktır. Sınavda 100 soru sorulacak ve 120 dakika süre verilecektir.

*Sınav giriş yerleri 28/08/2022 tarihinden sonra www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecektir. *Sınav giriş belgeleri sınava gireceğiniz sınav merkezi tarafından çıkarılacak ve sınava gireceğiniz salon/sıra üzerinde hazır olacaktır. (Öğrencilerin öğrenim gördüğü kendi okullarından onaylı giriş belgesi almasına gerek yoktur.)

*Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.30'da sınav giriş yerlerinde  hazır bulunacaktır. Sınava gelirken yanınızda geçerli kimlik belgesi ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurmanız gerekir. Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

*Öğrenciler, sınav salonlarına alınırken üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cüzdan, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank, sözlük, hesapmakinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav binasına alınmayacaktır. Öğrenciler, bu araçlarla sınava alınmayacağı gibi sınav anında yanında bulunduğu tespit edilirse sınav kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle sınavı tutanakla geçersiz sayılacaktır. Öğrenciler sınav salonlarına bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su getirebileceklerdir.

*Sınavın başlamasından itibaren ilk 15 dakika içerisinde sınav binasına gelen öğrenciler sınava alınacak, bu öğrencilere ek süre verilmeyecektir. İlk 15 dakikadan sonra gelen öğrenciler sınava alınmayacaktır.

2022 BURSLULUK SINAVINA girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

29.08.2022 360

.

Kaynak: MEB